Swedish championship round 2/ Andra SM-deltävlingen

(Svensk version längre ner)

Last weekend I rode the second round of the swedish championship. 

The race didn’t start very good for me with a big crash in free practice. I came up wrong in a jump and landed side ways and did a couple flips down the landing of the jump. Lost the exhaust and the bike was a bit destroyed but I was ok. Hit my head a bit and I was sore pretty much everywhere but nothing real bad. 

Since we have 15min free practice followed by 15min time practice I had to go to the pit lane and get my bike rideable so that I could go out and get a lap at time practice or I wouldn’t get qualified for the finals. Luckily we got it fixed and I qualified for the finals. 

First moto someone crashed in to me in second turn which made me crash and someone ran me over. I was in pain and didn’t know if I was gonna be able to continue but I did. Didn’t ride very good at the start but worked my way up to 11th. 

Second moto I did a bad start and got stuck behind someone at the first lap and I think I was down to like 17th. Riding got better and better during the race and I finished 6th. 

This was a bad weekend for me but I don’t think it can get any worse than this so I’m looking forward to the next race in a couple weeks. 

Svens version

Förra helgen körde jag den andra SM-deltävlingen i Uppsala. Det började dåligt för mig med en rejäl krasch på träningen. Jag kom upp fel i ett hopp och landade helt snett vilket gjorde att jag kraschade. Både jag och hojen gjorde några volter och hojen fick en rejäl smäll. Ljuddämparen lossnade och det stod grejer åt alla håll. Jag klarade mig bra, slog i huvudet och blev mörbultad i hela kroppen men inget allvarligt. 

Eftersom vi kör 15min fri träning följt av 15min tidskval var jag tvungen att snabbt ta mig in i bandepån för att försöka få min hoj körbar så att jag skulle kunna åka ut och få en tid på tidskvalet. Det löste sig och jag hann åka ut och sätta ett varv så att jag kvalade vidare till finalerna. 

I första heatet blev jag påkörd i starten så att jag kraschade och sedan blev jag även överkörd. Jag fick så ont att jag inte visste om jag skulle kunna fortsätta men tillslut kom jag upp och kunde köra vidare. Körningen gick sådär och jag tog mig upp till 11:e plats. 

I andra heatet gjorde jag en dålig start och på första varvet fastna jag bakom en tjej i en sväng och tappade flera placeringar. Tror jag var runt 17:e. Körningen gick bättre och bättre under heatet och jag tog mig upp till 6:a. 

Det var en tung helg för mig men det känns som att det inte borde kunna bli värre så nu ser jag fram emot nästa tävling om några veckor. 

SP32