Swedish championship Borås/ SM i Borås

(Svensk version längre ner)

So this weekend was the first round of the swedish championship. The girls started the weekend with a 15min free practice followed by 15min time practice. I didn’t feel very comfortable on the track and I got 7th place. 

In the first moto I got a good start and came out second. Didn’t ride great and did a few misstakes so I finished 7th. Not happy at all with that. 

We rode the second moto on sunday and we made a few changes on the bike for this race. Got a not as good start this time, think I was around 5th. Riding felt much better this race and I felt stronger than I did the day before. Worked my way up to 3rd and managed to keep that place till the end of the race even though I was super tired the last few laps. 

I got a 4th overall which I’m very happy about. I am happy I decided to race this round even though I’ve  been feeling kinda shitty due to the sickness stuff the last couple months and now I can’t wait for the next round. 

Svensk version

I helgen körde vi första SM deltävlingen i Borås. MX Girls började med 15min fri träning följt av 15min tidskval. Jag kände mig inte helt bekväm på banan och körde stelt och fick en 7e tid i kvalet. 

I första finalen gjorde jag en bra start och kom ut som tvåa. Sedan körde jag inte så bra och jag hade dåligt med ork och slutade 7a vilket jag inte var nöjd med. 

Till andra finalen som gick på söndagen hade vi gjort lite ändringar på hojen och jag kände mig piggare än jag gjorde på lördagen. Gjorde en lite sämre start och var ut som ca femma tror jag. Körningen kändes bra och jag körde upp mig till trea. På slutet var jag riktigt trött men jag lyckades ändå hålla tredjeplatsen in i mål. 

Jag blev 4a totalt vilket jag är väldigt nöjd med. Jag är glad att jag bestämde mig för att ställa upp i denna tävlingen även fast jag har mått dåligt de senaste månaderna pga min sjukdom som inte vill ge med sig och nu längtar jag till nästa race. 

SP32