2nd overall 

(Svensk version längre ner)

Hi,

Last weekend I did the 5th round of the swedish championship at Varberg. 

Started out with a 5th place in time practice which was one of my better quali times this year. 

First moto I got a good jump of the gate and I was first in to the turn but some how I managed to stall the bike but got away pretty fast as third i think. Bummed I didn’t get the holeshot. 

Anyway it was a good race with some good battles but I got real tired towards the end. I finished 5th. 

Sunday and moto 2 was a real mudrace. I was third pretty much the whole race and my riding felt good. It was raining and track was slippery and hard but it was fun. So I finished third but the two girls in front of me lost 10 positions due to a yellow flag incident which gave me the heat win. Of course it’s always cool to win but I don’t wanna win like this. But I am still happy about it!

Anyway, 5-1 gave me 2nd overall this weekend. It was real cool to be on the podium again and I’m hoping I can be there again before this season is over!

Also, this race wasn’t just a swedish championship. It was the Nordic championship aswell, which means I’m 2nd in the Nordic championship 2017!

Svensk version

Hej,

Förra helgen körde jag femte SM-deltävlingen i Varberg. 

Jag började helgen med att bli femma i tidskvalet. Det var ett av mina bättre tidskval detta året om man tänker tidsmässigt så det kändes bra. 

I första heatet gjorde jag ett bra utsläpp och var först in i svängen men råkade bromsa stopp på något vis. Kom ändå iväg fort som trea tror jag. Surt att inte ta holeshoten. 

Sedan var det ett bra race med bra fighter. Tyvärr blev jag riktigt trött mot slutet och orkade inte riktigt hålla uppe tempot men jag kom ändå i mål som femma. 

På söndagen regnade det ordentligt hela dagen så andra finalen blev ett riktigt mudrace. Jag låg trea i stort sett hela heatet. Det regnade och banan var hal och svårkörd men det var ändå kul. Man fick vara med hela tiden för att undvika att göra misstag men det kändes bra för mig. Jag kom i mål som trea men de två förarna framför mig blev nedflyttade 10 placeringar pga en gulflaggsincident vilket gjorde att jag vann heatet. Självklart är det kul att vinna, men inte på det här sättet. Men jag är ändå glad över vinsten. 

Med en femteplats i första finalen och en förstaplats i andra slutade jag tvåa totalt i tävlingen. Riktigt kul att vara på pallen igen och jag hoppas jag kan vara det igen innan säsongen är över!

Under helgen kördes inte bara SM utan det var även nordiska mästerskapen, vilket betyder att jag blev tvåa i nordiska mästerskapen 2017!

SP32